Hyppää pääsisältöön

Esteettinen ympäristö­sivistys: Suomen Estetiikan Seuran kevätseminaari 2024

Alkaa:
Päättyy:
Sijainti:
Tieteiden talo (Kirkkokatu 6, Helsinki)
Järjestäjä:
Suomen Estetiikan Seura ry.
Teemat:
Kestävä tulevaisuus, Tieteestä sivistykseksi, Kulttuuri ja taide sivistyksen edelläkävijänä, Elinikäinen oppiminen ja sivistys
Lue lisää
Jaa tapahtuma

Suomen Estetiikan Seuran kevätseminaari 2024 tarkastelee esteettisen ympäristösivistyksen monia ulottuvuuksia. Kestävä yhteiselo ympäristön ja muiden eliöiden kanssa vaatii omanlaistaan sivistystä. Mutta millaista? Entä mikä on estetiikan rooli sivistyneessä ympäristösuhteessa?

Seminaarin inspiraationa on toiminut emeritusprofessori Yrjö Sepänmaan esseistinen teos Ympäristöestetiikan tulevaisuus & Esteettinen ympäristösivistys, jonka Suomen Estetiikan Seura julkaisi vuonna 2023. Teos on avoimesti luettavissa Helda-sivustolla.

Seminaari järjestetään keskiviikkona 22.5. klo 13-17 Tieteiden talon salissa 505 (Kirkkokatu 6, Helsinki). Seminaariin on vapaa pääsy. Lisää tilan esteettömyydestä voit lukea täältä.

Seminaariin voi osallistua myös Zoomin välityksellä. Mikäli haluat osallistua etäyhteydellä, olethan yhteydessä seuran sihteeriin (jussi.pentikainen@helsinki.fi).

Seminaarin ohjelma
13:00 Tilaisuuden avaus
13:10 Esteettisen ympäristösivistyksen puolesta: keskustelu Yrjö Sepänmaan kanssa
13:55-14:15 Tauko
14:15 Virpi Kaukio – Museo esteettisen ympäristösivistyksen lähteenä
14:45 Ossi Naukkarinen – Ympäristö, hyvinvointi ja sivistys
15:15 Noora Korpelainen – Kolme käsitteellistä lähestymistapaa kestävyyteen estetiikan näkökulmasta
15:45-16:00 Tauko
16:00 Alonzo Heino – Luontokato taiteen/taidonlajina? Tekhnen eettisestä ulottuvuudesta
16:30 Pauline von Bonsdorff – Bildung ja muutos

Lue lisää

Haluatko tapahtumasi osaksi Sivistyksen teemavuoden 2024 tapahtumakalenteria?

Erilaiset yhteisöt, organisaatiot ja verkostot, kuten vaikkapa harrastusporukat, oppilaitokset, työyhteisöt, liikeyritykset, järjestöt, taloyhtiöt, kaupunginosa- ja kyläyhteisöt, voivat hakea mukaan omalla tapahtumallaan osaksi Sivistyksen teemavuoden 2024 tapahtumakalenteria.

Järjestettävä tapahtuma voi olla julkinen tai yksityinen tilaisuus.

Käymme hakemuksia läpi jatkuvasti viikoittain. Mikäli tapahtuma hyväksytään mukaan osaksi Sivistyksen teemavuoden 2024 tapahtumakalenteria, saatte käyttöönne materiaaleja tukemaan tapahtuman järjestämistä ja viestintää.

Hakulomake
Takaisin ylös