Hyppää pääsisältöön

Heurekan tiedeleirit

Alkaa:
Päättyy:
Sijainti:
Tiedekeskus Heureka, Vantaa
Järjestäjä:
Tiedekeskus Heureka
Teemat:
Kestävä tulevaisuus, Tieteestä sivistykseksi, Lukutaito ja dialogi, Elinikäinen oppiminen ja sivistys
Lue lisää
Jaa tapahtuma

Heurekan kesän tiedeleirejä järjestetään kesälomaviikoilla 23–28 ja 31–32. Heurekan tiedeleirit tutustuttavat lapset ja nuoret tieteen eri aloihin, kokeelliseen työskentelyyn sekä teknologiaan.

Tiedeleireillä kouluikäiset lapset ja nuoret kokevat innostavia tiede-elämyksiä ja itse tekemällä saavutettua oivaltamisen iloa. Oivaltamisen ilon tunne ja elämykselliset keinot oppimiseen ja tieteestä sekä teknologiasta innostumiseen jättävät kokijalle positiivisen muistijäljen, jolla voi olla kauaskantoiset vaikutukset. Tavoitteena tiedeleireillä on vetovoimaisten ja palkitsevien tiede-elämysten tarjoaminen, yhteiskunnallinen vaikuttavuus ja positiiviset tiede-elämykset.

Heurekan tiedeleirit järjestetään paikan päällä Heurekassa koulujen syys-, kesä- ja talviloma-aikoina ja ne on suunnattu peruskouluikäisille lapsille ja nuorille.

Tiedeleireillä työskennellään monitieteellisten haasteiden parissa ongelmaratkaisu-, vuorovaikutus- ja tutkimustaitoja kehittäen. Leireillä tutkitaan ympärillämme tapahtuvia ilmiöitä oppiainerajoja ylittäen, luovuutta ja kädentaitoja hyödyntäen sekä eri tieteisiin innostaen. Monipuolisten sisältöjen parissa työskennellään Heurekan inspiroivissa työtiloissa, kuten Ideaverstaalla, laboratoriossa, näyttelyissä, planetaariossa ja työpajoissa.

Heurekan puitteet ja tiedekasvatuskokemus mahdollistavat sen, että leirien ohjelma on monipuolinen, innostava ja aiheet edustavat laajasti sekä poikkitieteellisesti eri tieteen aloja. Heurekan pedagogiset asiantuntijat tuottavat ja toteuttavat Heurekan tiedeleirit. Tiedeleirit toteutetaan lapsia ja nuoria osallistaen, haastaen sekä onnistumisiin johdatellen.

Leirin ohjaaja on jatkuvassa vuorovaikutuksessa osallistujien kanssa. Lapsille ja nuorille tarjotaan ratkottavaksi ja selvitettäväksi tutkimuksellisia haasteita ja itse tekemällä he etsivät niihin ratkaisuja. Leirin vetäjä edesauttaa oivaltamisen ilon tunteen syntyä kysymyksillä, kannustavilla menetelmillä sekä tiedonjaon ja esimerkkien kautta.

Lue lisää

Haluatko tapahtumasi osaksi Sivistyksen teemavuoden 2024 tapahtumakalenteria?

Erilaiset yhteisöt, organisaatiot ja verkostot, kuten vaikkapa harrastusporukat, oppilaitokset, työyhteisöt, liikeyritykset, järjestöt, taloyhtiöt, kaupunginosa- ja kyläyhteisöt, voivat hakea mukaan omalla tapahtumallaan osaksi Sivistyksen teemavuoden 2024 tapahtumakalenteria.

Järjestettävä tapahtuma voi olla julkinen tai yksityinen tilaisuus.

Käymme hakemuksia läpi jatkuvasti viikoittain. Mikäli tapahtuma hyväksytään mukaan osaksi Sivistyksen teemavuoden 2024 tapahtumakalenteria, saatte käyttöönne materiaaleja tukemaan tapahtuman järjestämistä ja viestintää.

Hakulomake
Takaisin ylös