Hyppää pääsisältöön

Juhlaseminaari ; Kulttuuri­omaisuuden suojelu osana kokonais­turvallisuutta ja investointina tulevaisuuteen – Unescon alainen Haagin vuoden 1954 yleissopimus 70 vuotta

Alkaa:
Päättyy:
Sijainti:
Helsinki (tarkentuu tapahtumasivulle)
Järjestäjä:
Opetus- ja kulttuuriministeriö yhteistyössä Museoviraston ja Suomen Unesco-toimikunnan kanssa.
Teemat:
Kestävä tulevaisuus, Kulttuuri ja taide sivistyksen edelläkävijänä
Lue lisää
Jaa tapahtuma

YK:n kasvatus- tiede- ja kulttuurijärjestön Unescon alainen kansainvälinen Haagin sopimus vuodelta 1954 kulttuuriomaisuuden suojelemiseksi aseellisten selkkausten sattuessa täyttää 70 vuotta. Juhlaseminaarissa tarkastellaan sopimuksen merkitystä tänä päivänä sekä Suomen kansallisia toimenpiteitä sopimusvelvoitteiden toteuttamiseksi.

Huomio on kulttuuriperinnössä ja -omaisuudessa osana kansallista identiteettiä, kokonaisturvallisuutta ja resilienssiä, sekä ylipäätään kulttuuriperinnön suojelutoimissa investointina tulevaisuuteen.

Niin kulttuuriperintö-, puolustus-, kriisinhallinta- ja huoltovarmuusalan asiantuntijat kuin kaikki muut kiinnostuneet ovat tervetulleita osallistumaan.

Lue lisää

Haluatko tapahtumasi osaksi Sivistyksen teemavuoden 2024 tapahtumakalenteria?

Erilaiset yhteisöt, organisaatiot ja verkostot, kuten vaikkapa harrastusporukat, oppilaitokset, työyhteisöt, liikeyritykset, järjestöt, taloyhtiöt, kaupunginosa- ja kyläyhteisöt, voivat hakea mukaan omalla tapahtumallaan osaksi Sivistyksen teemavuoden 2024 tapahtumakalenteria.

Järjestettävä tapahtuma voi olla julkinen tai yksityinen tilaisuus.

Käymme hakemuksia läpi jatkuvasti viikoittain. Mikäli tapahtuma hyväksytään mukaan osaksi Sivistyksen teemavuoden 2024 tapahtumakalenteria, saatte käyttöönne materiaaleja tukemaan tapahtuman järjestämistä ja viestintää.

Hakulomake
Takaisin ylös