Hyppää pääsisältöön

Kirjallisuusseminaari Kalevalasta Kähkösen 36 uurnaan

Alkaa:
Päättyy:
Sijainti:
Carl-Goerdeler-Str. 1, Frankfurt am Main, portaat 1. kerrokseen
Järjestäjä:
Frankfurtin Suomalainen Seurakunta
Teemat:
Lukutaito ja dialogi, Elinikäinen oppiminen ja sivistys
Lue lisää
Jaa tapahtuma

Kirjallisuusseminaarin tarkoitus on tarjota kaikenikäisille saksansuomalaisille mahdollisuus keskustella suomalaisesta kirjallisuudesta aina Kalevalasta Sirpa Kähkösen Kuopio-sarjaan ja Finlandia-palkittuun uutukaiseen.
Sitä pohjustaa kirjallisuustieteen tohtori Marketta Göbel-Uotilan katsaus eri aikojen merkittäviin teoksiin.
Kyseessä on kirjallisuusseminaarin 25-vuotisjuhlavuosi. Jo se kertoo, miten tärkeä seminaari on ulkosuomalaiselle ikkunana Suomeen ja suomeen.
Kirjallisuus vahvistaa omaa kulttuurista perintöä, aktivoi muistoja. Moni kuuntelee teoksia äänikirjoinakin. Seminaari tarjoaa mahdollisuuden vahvistaa ja ajantasaistaa äidinkieltä. Kirjat klassikoista uutuuksiin antavat näkökulmaa eri aikoihin, saavat näkemään asioita toisen kannalta ja laajentavat maailmankuvaa.
Lopuksi kyselytutkimuksella selvitetään, mitä oivalluksia seminaari antoi sivistyksestä, myötätunnosta ja identiteetistäkin.
Osallistumismaksu 20 e, sis. keittolounaan ja kahvit, kahvipöydän antimet nyttikestinä.

Lue lisää

Haluatko tapahtumasi osaksi Sivistyksen teemavuoden 2024 tapahtumakalenteria?

Erilaiset yhteisöt, organisaatiot ja verkostot, kuten vaikkapa harrastusporukat, oppilaitokset, työyhteisöt, liikeyritykset, järjestöt, taloyhtiöt, kaupunginosa- ja kyläyhteisöt, voivat hakea mukaan omalla tapahtumallaan osaksi Sivistyksen teemavuoden 2024 tapahtumakalenteria.

Järjestettävä tapahtuma voi olla julkinen tai yksityinen tilaisuus.

Käymme hakemuksia läpi jatkuvasti viikoittain. Mikäli tapahtuma hyväksytään mukaan osaksi Sivistyksen teemavuoden 2024 tapahtumakalenteria, saatte käyttöönne materiaaleja tukemaan tapahtuman järjestämistä ja viestintää.

Hakulomake
Takaisin ylös