Hyppää pääsisältöön

Sveitsin suomenkielinen viikonloppu­seminaari

Alkaa:
Päättyy:
Sijainti:
Schloss Hünigen, Konolfingen (Kanton Bern), Sveitsi
Järjestäjä:
Seminaaritoimikunta SKS (Suomalainen Kirkko Sveitsissä)
Teemat:
Kestävä tulevaisuus, Monimuotoisuus, yhdenvertaisuus ja uussuomalaisuus, Tieteestä sivistykseksi, Kulttuuri ja taide sivistyksen edelläkävijänä, Lukutaito ja dialogi, Elinikäinen oppiminen ja sivistys
Lue lisää
Jaa tapahtuma

Sivistyksen teemavuosi 2024: Sivistyksen sini-valkoisin siivin Sveitsissä
Sveitsin suomenkielinen viikonloppuseminaari 25.-27.10.2024

Tänä vuonna teemana: Yksinäisyydestä yhteisöllisyyteen / Yhdessä yksinäisyyttä vastaan. Asiantuntijana: opetusneuvos, kasvatustieteen professori, tietokirjailija, tutkija Niina Junttila
Musiikista vastaa: Professori, kasvatustieteen tohtori, pianisti Minna Törmänen
Sunnuntaina suomenkielinen messu: Suomalainen Kirkko Sveitsissä SKS, pastori Pia Tuulia Rendic

Mahdollisuuksien mukaan mukana on myös Suomi-Seura ry:n asiantuntija.

Seminaariviikonloput toimivat kohtaamispaikkana Sveitsissä ja muuallakin asuville suomalaisille, suomen kielen ja kulttuurin ylläpitäjänä, tiedon eteenpäin viejänä, muistojen maisemina, vertaistukena, henkireikänä, kotimaana Sveitsissä. Suomenkielisiä seminaariviikonloppuja on järjestetty jo vuodesta 1980, poikkeuksena kaksi koronapandemian vuotta 2020 ja 2021.

Lue lisää

Haluatko tapahtumasi osaksi Sivistyksen teemavuoden 2024 tapahtumakalenteria?

Erilaiset yhteisöt, organisaatiot ja verkostot, kuten vaikkapa harrastusporukat, oppilaitokset, työyhteisöt, liikeyritykset, järjestöt, taloyhtiöt, kaupunginosa- ja kyläyhteisöt, voivat hakea mukaan omalla tapahtumallaan osaksi Sivistyksen teemavuoden 2024 tapahtumakalenteria.

Järjestettävä tapahtuma voi olla julkinen tai yksityinen tilaisuus.

Käymme hakemuksia läpi jatkuvasti viikoittain. Mikäli tapahtuma hyväksytään mukaan osaksi Sivistyksen teemavuoden 2024 tapahtumakalenteria, saatte käyttöönne materiaaleja tukemaan tapahtuman järjestämistä ja viestintää.

Hakulomake
Takaisin ylös