Hyppää pääsisältöön

Talo kulman takana

Alkaa:
Päättyy:
Sijainti:
Kuopion Musiikkikeskus
Järjestäjä:
Kuopion konservatorio
Teemat:
Monimuotoisuus, yhdenvertaisuus ja uussuomalaisuus, Kulttuuri ja taide sivistyksen edelläkävijänä, Lukutaito ja dialogi, Elinikäinen oppiminen ja sivistys
Jaa tapahtuma

Talo kulman takana on 70 vuotta täyttävän Kuopion konservatorion taiteen perusopetuksen musiikin ja tanssin yhteinen projekti, joka tähtää Kuopion Musiikkikeskuksen isossa konserttisalissa esitettäviin näytöksiin toukokuun 2024 alussa. Esiintymässä on iso joukko Kuopion konservatorion oppilaita. Näytösten tanssillisesta koreografioinnista vastaavat tanssin opettajat Iekku Reinikaisen johdolla. Musiikin on säveltänyt ja orkestroinut Petri Makkonen.

Projekti pohjautuu Jenni Erkintalon ja Réka Királyn kirjaan Talo kulman takana. Kirja kertoo erilaisuuden hyväksymisestä ja rohkaisee pohtimaan omaa elinympäristöä. Nämä teemat ovat keskeisiä myös kevään 2024 projektissa.

Oppilaitoksen omana teemana lukuvuonna 2023–2024 on yhteisöllisyys, ja tässä projektissa yhteisöllisyyden teema korostuu opettajien välisessä yhteistyössä ja eri taiteen alojen oppilaiden välillä. Projektia toteutetaan yhteistyössä mm. näytöksen visuaalisuuden ja puvustuksen osalta Savonia ammattikorkeakoulun Muotoilun koulutuksen ja Ingmanedun kulttuurialan ammatillisen koulutuksen kanssa.

Kuopion konservatorio toteuttaa näytöksiin liittyen työpajoja lähialueen päiväkodeilla/kouluilla sekä kutsuu lapset ilmaiseen koululaisnäytökseen. Työpajoissa käydään läpi Talo kulman takana -näytöksen keskeisiä teemoja, kuten yhdenvertaisuus, moninaisuus, toisten huomioon ottaminen. Lapsia osallistetaan keskusteluun ja yhteiseen tekemiseen Erätauko-keskustelumenetelmää hyödyntäen.

Näytöksiin osallistuvalta yleisöltä kerätään palautetta näytöksen päätteeksi. Kyselyyn on mahdollista vastata QR-koodin kautta. Keskeisesti pyritään saamaan esille lasten ja nuorten mielipiteitä ja näkemyksiä tästä tapahtumasta sekä sen ympärillä työstetyistä teemoista (monimuotoisuus, yhdenvertaisuus ym.).

Oppilaitos tekee vuosittain koululaisnäytöksiä, joissa lähialueen koululaisten kanssa käydään läpi näytöksen teemaa ennakkoon ja pyritään syventämään lasten ja nuorten kokemuksia. Oppilaitoksen omat oppilaat työstävät lähes 6 kuukauden ajan Talo kulman takana -projektin teemoja, musiikin ja liikkeen kautta. Sivistyksen teemavuoden raportointiin pyrimme nostamaan esille lasten ja nuorten näkemykset.

Haluatko tapahtumasi osaksi Sivistyksen teemavuoden 2024 tapahtumakalenteria?

Erilaiset yhteisöt, organisaatiot ja verkostot, kuten vaikkapa harrastusporukat, oppilaitokset, työyhteisöt, liikeyritykset, järjestöt, taloyhtiöt, kaupunginosa- ja kyläyhteisöt, voivat hakea mukaan omalla tapahtumallaan osaksi Sivistyksen teemavuoden 2024 tapahtumakalenteria.

Järjestettävä tapahtuma voi olla julkinen tai yksityinen tilaisuus.

Käymme hakemuksia läpi jatkuvasti viikoittain. Mikäli tapahtuma hyväksytään mukaan osaksi Sivistyksen teemavuoden 2024 tapahtumakalenteria, saatte käyttöönne materiaaleja tukemaan tapahtuman järjestämistä ja viestintää.

Hakulomake
Takaisin ylös