Hyppää pääsisältöön

XXI Kääntämisen ja tulkkauksen tutkimuksen symposiumi – KäTu2024

Alkaa:
Päättyy:
Sijainti:
Tampereen yliopisto
Järjestäjä:
Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto (SKTL) ja Tampereen yliopisto
Teemat:
Tieteestä sivistykseksi
Lue lisää
Jaa tapahtuma

Vuosittaisten Kääntämisen ja tulkkauksen tutkimuksen symposiumien tarkoituksena on tarjota niin kääntämisen ja tulkkauksen tutkijoille ja kouluttajille kuin kääntäjille ja tulkeille foorumi, jolla he voivat esitellä ajankohtaista tutkimusta ja keskustella tieteenalan tilasta ja kehityksestä sekä käännös- ja tulkkausalan ilmiöistä.

Vuonna 2024 KäTu-symposiumin teemana on yhteys. Teemalla nostetaan esiin kääntämisen, tulkkauksen ja muun translatorisen toiminnan merkitystä kielten ja kulttuurien välisen yhteyden syntymisessä.

Symposiumin ohjelma koostuu kahdesta plenaaripuheenvuorosta, kolmesta työpajasta, sektioesitelmistä, posteriesittelyistä ja yhdestä paneelikeskustelusta. Plenaariesitelmien pitäjät ovat tulkkauksen tutkimuksen professori Franz Pöchhacker (Universität Wien) ja Kääntäjämestarit ry:n perustajajäsen ja puheenjohtaja Tiina Kinnunen. Tapahtumassa jaetaan myös SKTL:n vuoden 2024 Tiedon helmi -palkinto.

Lue lisää

Haluatko tapahtumasi osaksi Sivistyksen teemavuoden 2024 tapahtumakalenteria?

Erilaiset yhteisöt, organisaatiot ja verkostot, kuten vaikkapa harrastusporukat, oppilaitokset, työyhteisöt, liikeyritykset, järjestöt, taloyhtiöt, kaupunginosa- ja kyläyhteisöt, voivat hakea mukaan omalla tapahtumallaan osaksi Sivistyksen teemavuoden 2024 tapahtumakalenteria.

Järjestettävä tapahtuma voi olla julkinen tai yksityinen tilaisuus.

Käymme hakemuksia läpi jatkuvasti viikoittain. Mikäli tapahtuma hyväksytään mukaan osaksi Sivistyksen teemavuoden 2024 tapahtumakalenteria, saatte käyttöönne materiaaleja tukemaan tapahtuman järjestämistä ja viestintää.

Hakulomake
Takaisin ylös