Hyppää pääsisältöön

Ympäristöviikon kirjailijavieraana Pia Alapeteri

Alkaa:
Päättyy:
Sijainti:
Vallilan kirjasto
Järjestäjä:
Vallilan kirjasto ja kirjailija Pia Alapeteri
Teemat:
Kestävä tulevaisuus
Lue lisää
Jaa tapahtuma

Ympäristöviikko Vallilan kirjastossa 13.-19.5.2024

Tiistaina 14.5. klo 18 kirjailijavieras Pia Alapeteri saapuu keskustelemaan kirjastaan Kohti kestävää mökkielämää. Haastattelijana toimii kirjastonjohtaja ja kirjastojen ympäristötyön uranuurtaja Harri Sahavirta.

Kuinka suuri on mökkiläisen hiilijalanjälki? Millaista on mökkeillä maapallon määrittämissä rajoissa?

Kohti kestävää mökkielämää tarjoaa tuoretta tietoa, kannustavia tositarinoita sekä käytännön vinkkejä, joihin tarttumalla tavallisella mökkiläisellä on mahdollisuus hidastaa ilmastonmuutosta, ehkäistä luontokatoa ja vaalia luonnon monimuotoisuutta.

Ilmastoviisas mökkeilijä säästää luonnonvarojen lisäksi vettä ja energiaa, syö kestävästi, kunnioittaa luontoa ja kuluttaa kohtuudella. Kestävämpi elämäntapa auttaa säilyttämään kirkkaat rantavedet, pikkulintujen pesäpuut, tutut marjametsät ja salaiset sieniapajat myös tuleville sukupolville.

Pia Alapeteri (FM) on helsinkiläinen vapaa kirjoittaja ja vastuullisuusvaikuttaja, joka viettää puolet vuodesta vaatimattomalla mökillä Etelä-Savossa, tummavetisen järven rannalla.

Lue lisää

Haluatko tapahtumasi osaksi Sivistyksen teemavuoden 2024 tapahtumakalenteria?

Erilaiset yhteisöt, organisaatiot ja verkostot, kuten vaikkapa harrastusporukat, oppilaitokset, työyhteisöt, liikeyritykset, järjestöt, taloyhtiöt, kaupunginosa- ja kyläyhteisöt, voivat hakea mukaan omalla tapahtumallaan osaksi Sivistyksen teemavuoden 2024 tapahtumakalenteria.

Järjestettävä tapahtuma voi olla julkinen tai yksityinen tilaisuus.

Käymme hakemuksia läpi jatkuvasti viikoittain. Mikäli tapahtuma hyväksytään mukaan osaksi Sivistyksen teemavuoden 2024 tapahtumakalenteria, saatte käyttöönne materiaaleja tukemaan tapahtuman järjestämistä ja viestintää.

Hakulomake
Takaisin ylös