27.9.2019 Sitra, Helsinki

Sivistyksen uusi tehtävä

Aika: klo 1316 Paikka: Sitra, Itämerenkatu 1113, Helsinki Järjestäjä: Kriittinen korkeakoulu

Visainen sivistys – eurooppalaisen sivistyksen vanha, uusi tehtävä 

Suomi ja Euroopan unioni ovat valtavien haasteiden edessä. Niistä painavimmat ovat tällä hetkellä ilmastonmuutos ja globaali kestävyyskriisi. Muun muassa Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran tunnistamia muita viheliäisiä ongelmia ovat demokratian kriisi sekä kompleksisuuden lisääntymisen aiheuttama elämänhallinnan kriisi. Sivistyksen sekä sivistys- ja kulttuurityön rooli näiden haasteiden kohtaamisessa on helposti tunnistettavissa, mutta hankalasti artikuloitavissa; tarvitsemme uudenlaisia tapoja ajatella, visioida ja ratkoa.

Tilaisuudessa etsimme päivitettyjä näkökulmia sivistykseen sekä tapoja omaksua entistä toimivampia ajattelumalleja tehokkaasti. Keskustelujen tavoitteena on luoda uusia laajempia sivistyskäsityksiä, joiden avulla olisi mahdollista ratkaista ympäristökriisin sekä demokratian kriisin haasteita. Haemme vastausta kysymykseen, mitä eurooppalainen sivistys on 2020-luvulla?

Sivistyksestä, eurooppalaisuudesta ja kasvatuksesta alustavat tapahtumassa Helsingin ranskalais-suomalaisen koulun rehtori Kari Kivinen, Erätauko-säätiön toimitusjohtaja Laura Arikka sekä filosofi ja tietokirjailija Markus Neuvonen.

Tervetuloa keskustelemaan!

Lue lisää aiheesta Lue lisää aiheesta Sitran artikkelista Aukkoja sivistyskäsityksessä.
Löydät tapahtumasarjan myös Facebookista.

Osallistu keskusteluun tunnisteilla:
#sivistysihme #sivistys #erätauko