18.11.2019 Eurooppasali, Helsinki

Taide ja sivistys

Aika: klo 1518 Paikka: Eurooppasali, Malminkatu 16, Helsinki Järjestäjä: Euroopan Kulttuuriyhdistys ry

Taiteen ja sivistyksen liitto – uudenlaista vuoropuhelua Euroopassa? Mikä on tämänpäiväisen taiteen rooli eurooppalaisessa sivistyksessä?

Kohdatakseen tulevaisuuden asettamia haasteita Euroopan unioni tarvitsee uusia sivistys- ja kulttuurityön välineitä – uudenlaisia tapoja ajatella. Elääkö tämän päivän taide omaa elämäänsä vai osallistuuko se? Onko taiteen avulla mahdollista avata esimerkiksi nuorille polkuja rikkaampaan sivistyskäsitykseen ja ymmärrykseen yhteiskunnastamme?

Keskustelussa pyritään myös selvittämään, onko taiteesta vahvistamaan vuoropuhelua eri kansojen välillä. Keskustelijoilta toivotaan ajatuksia siitä, mitä taide voisi tehdä ollakseen entistä merkittävämpi ja näkyvämpi tekijä sivistyksen saralla. Aktiivisempi rooli voi olla haastava ja asettaisi ristiriitoja myös taiteentekijöille, sillä taide ja kulttuuri ovat ensisijaisesti itseisarvoisia eivätkä välineitä. Näitä kysymyksiä pohtivat alustuksissaan säveltäjä Lotta Wennäkoski, lasitaiteilija ja keraamikko Hans Christian Berg sekä kirjailija ja ohjaaja Juha Hurme.

Tervetuloa keskustelemaan! Löydät tapahtumasarjan myös Facebookista. Osallistu keskusteluun tunnisteilla: #sivistysihme #sivistys #erätauko