19.9.2019 Helsingin yliopisto

Yliopistojen sivistysjulkisuus

Aika: klo 16:30-19:30 Paikka: Minervatori, Siltavuorenpenger 5 A, Helsinki Järjestäjä: Eurooppatutkimuksen verkosto

Kansalaisen yliopisto – yliopistojen sivistysjulkisuus Euroopassa 

Historian saatossa yliopistoilla on ollut keskeinen rooli tieteellisen tiedon ja maailmankuvan tuottamisessa. Yliopistojen sivistystehtävä onkin liittynyt yhtäältä koulutuksen ja kasvatuksen tehtäviin, toisaalta pitkäjänteiseen yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Nyt yliopistoilta odotetaan kuitenkin entistä nopeampaa kykyä reagoida päivänpolttaviin kysymyksiin ja viheliäisiin ongelmiin. Mutta kuinka yliopistojen yhteiskunnallinen vuorovaikutus tulisi ymmärtää?

Tapahtumassa pohditaan tieteelliseen menetelmään pohjautuvan tiedon ja ymmärryksen asemaa nykymaailmassa. Tarkastelun kohteena ovat tämän päivän akateemiset hyveet ja niihin kohdistuvat muutospaineet. Mikä rooli tieteellä on yhteiskunnassa ja millaisia vaikuttajia tieteentekijät ovat? Miten tiedolla vaikutetaan ja onko yliopistojen perinteinen sivistystehtävä muuttumassa?

Tilaisuutta alustavat Eurooppa-tutkija Timo Miettinen, Helsingin kaupungin apulaispormestari Pia Pakarinen, Vapaa Sivistystö ry:n puheenjohtaja Björn Wallén sekä vanhempi asiantuntija Iina Koskinen. Alustuksia seuraavassa keskustelussa pyritään selvittämään, onko yliopistosta tulossa yhteiskunnallinen vaikuttaja muiden joukossa.

Tervetuloa keskustelemaan!

Löydät tapahtumasarjan myös Facebookista.

Osallistu keskusteluun tunnisteilla:
#sivistysihme #sivistys #erätauko