Hyppää pääsisältöön

Teemavuotta koordinoi Kvs-säätiö

Kansanvalistusseura sr. (Kvs-säätiö) on sitoutumaton sivistyssäätiö, joka keskittyy arkisivistykseen. Arkisivistys on yhdessä oppimista, jotta voimme pitää huolta ympäristöstä ja toisistamme. Kvs-säätiö viettää perustamisensa 150-vuotisjuhlavuottaan koordinoimalla opetus- ja kulttuuriministeriön nimeämää valtakunnallista Sivistyksen teemavuotta 2024.

Sivistyksen peloton puolustaja

Kvs-säätiö on perustettu vuonna 1874, ja se on maan vanhin, sitoutumaton sivistyssäätiö. Kvs-säätiö on aina ollut rohkea sivistystyön kehittäjä myös Suomen rajojen ulkopuolella.

Kvs-säätiö toimii vapaan sivistystyön ja elinikäisen oppimisen asiantuntijana kehittäen elinikäisen oppimisen ratkaisuja yhdessä kumppaneidensa kanssa.

Säätiön ydinosaamista ovat oppiminen, innovaatiot ja vaikuttaminen. Kvs-säätiö nojaa työssään tutkimukseen ja uusimpaan tietoon. Säätiössä kehitetään jatkuvasti käytännönläheisiä innovaatioita erilaisissa hankkeissa Suomessa ja maailmalla.

Viestintää ja vaikuttamistyötä

Kvs-säätiö julkaisee kahta kaikille avointa oppimisen mediaa: Aikuiskasvatus-tiedelehteä ja englanninkielistä aikuiskoulutuksen mediaa Elm Magazinea.

Lisäksi se vastaa Etelä-Helsingin kansalaisopiston ja ulkosuomalaisten lasten Etäkoulu Kulkurin ja Nomadskolanin toiminnasta sekä Euroopan aikuiskoulutusjärjestön EAEA:n (European Association for the Education of Adults) viestinnästä.

Kvs-säätiö julkaisee myös Sivistyksen pelottomat -blogia.

Eettiset periaatteet

Säätiön eettiset periaatteet linjaavat sen arkityötä ja kannustavat myös yhteistyökumppaneita toimimaan periaatteiden mukaisesti.

Takaisin ylös