Hyppää pääsisältöön

Oodi keskustelee: kohti parempaa dialogia

Alkaa:
Päättyy:
Sijainti:
Helsingin keskustakirjasto Oodi
Järjestäjä:
Helsingin keskustakirjasto Oodi
Teemat:
Kulttuuri ja taide sivistyksen edelläkävijänä, Lukutaito ja dialogi
Lue lisää
Jaa tapahtuma

Oodi nostaa syksyllä keskusteluun ajankohtaisia aiheita ja kutsuu kaupunkilaiset kuuntelemaan asiantuntijoita, kysymään, vaihtamaan ja ehkä muuttamaankin mielipiteitä. Tiistaina 8.10. keskustelemme keskustelemisesta.

Miksi se on niin vaikeaa? Onko totta, että käytämme yhä julmempaa verbaalista väkivaltaa toisiamme kohtaan? Onko keskustelun myrkyllisyyden juuret somessa vai voisiko sen avulla ratkaista ongelmaa? Mitä meistä jokainen voisi tehdä paremman dialogin hyväksi ja mitä tapahtuu yksilölle ja yhteisöille, jos rakentavaa keskustelua ei edistetä?

Tapahtumaan osallistuvat Erätauko-säätiön asiantuntija Efe Evwaraye, Mieli ry:n yhteiskuntasuhdepäällikkö Johanna Kujala sekä juuri Verbaalinen väkivalta verkossa -kirjan julkaissut tietokirjailija ja puhetaidon opettaja Severi Hämäri. Keskustelua vetää informaatikko Niina Holm. Kirjastolaisten vetämissä keskusteluissa puhutaan rohkeasti, mutta rakentavasti. Tule mukaan avoimin mielin! Oodi järjestää keskustelun yhteistyössä MIELI Suomen Mielenterveys ry:n ja Erätauko-säätiön kanssa.

Oodi keskustelee -sarjan aiheina ovat:

  • 24.9. Mikä on kirjailijan paikka Suomessa?
  • 1.10. Metsien suojelu
  • 8.10. Kohti parempaa dialogia
  • 13.10. Mitä ajatella tekoälystä?
Lue lisää

Haluatko tapahtumasi osaksi Sivistyksen teemavuoden 2024 tapahtumakalenteria?

Erilaiset yhteisöt, organisaatiot ja verkostot, kuten vaikkapa harrastusporukat, oppilaitokset, työyhteisöt, liikeyritykset, järjestöt, taloyhtiöt, kaupunginosa- ja kyläyhteisöt, voivat hakea mukaan omalla tapahtumallaan osaksi Sivistyksen teemavuoden 2024 tapahtumakalenteria.

Järjestettävä tapahtuma voi olla julkinen tai yksityinen tilaisuus.

Käymme hakemuksia läpi jatkuvasti viikoittain. Mikäli tapahtuma hyväksytään mukaan osaksi Sivistyksen teemavuoden 2024 tapahtumakalenteria, saatte käyttöönne materiaaleja tukemaan tapahtuman järjestämistä ja viestintää.

Hakulomake
Takaisin ylös