Hyppää pääsisältöön

Tiedettä kaikille! Allegra Lab Helsingin juhlaseminaari

Alkaa:
Päättyy:
Sijainti:
Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran juhlasali, Hallituskatu 1
Järjestäjä:
Allegra Lab Helsinki ry
Teemat:
Tieteestä sivistykseksi, Lukutaito ja dialogi
Lue lisää
Jaa tapahtuma

Tutkitun tiedon vaikuttavuus on keskeinen tavoite niin yhteiskunnallisessa päätöksenteossa, yliopistojen strategioissa kuin hallitusohjelmissa. Viimeisen vuosikymmenen aikana Suomeen on syntynyt suuri joukko toimijoita, jotka tekevät vaikuttavuustyötä erityisesti sosiaalisessa mediassa. Tämä työ linkittää tutkimuksen osaksi yhteiskunnan informaatiovirtoja. Useat hankkeet vievät tutkittua tietoa koulumaailmaan. Nämä hankkeet lisäävät tieteellistä lukutaitoa ja ovat osa demokratiakasvatusta. Työ nojaa kuitenkin pitkälti projektirahoitukseen ja tutkijoiden talkoovoimiin.

Tämä juhlaseminaari kysyy, kuinka uudenlaisen vaikuttamistyön toimintaedellytykset voidaan vakiinnuttaa. Lisäksi se kutsuu puhujia pohtimaan, mikä on tutkitun tiedon yhteiskunnallinen rooli sosiaalisen median informaatiotulvan aikana. Seminaarin tavoite on voimistaa tutkitun tiedon saavutettavuutta ja vaikuttavuutta.

Juhlaseminaarin järjestävät 10-vuotisjuhlaansa viettävä Allegra Lab Helsinki ry, Koneen säätiön ja Suomen tiedekustantajien liiton rahoittama Tutkitusti-hanke sekä Wihurin säätiön rahoittama Kehittäjäopettaja-hanke.

Lue lisää

Haluatko tapahtumasi osaksi Sivistyksen teemavuoden 2024 tapahtumakalenteria?

Erilaiset yhteisöt, organisaatiot ja verkostot, kuten vaikkapa harrastusporukat, oppilaitokset, työyhteisöt, liikeyritykset, järjestöt, taloyhtiöt, kaupunginosa- ja kyläyhteisöt, voivat hakea mukaan omalla tapahtumallaan osaksi Sivistyksen teemavuoden 2024 tapahtumakalenteria.

Järjestettävä tapahtuma voi olla julkinen tai yksityinen tilaisuus.

Käymme hakemuksia läpi jatkuvasti viikoittain. Mikäli tapahtuma hyväksytään mukaan osaksi Sivistyksen teemavuoden 2024 tapahtumakalenteria, saatte käyttöönne materiaaleja tukemaan tapahtuman järjestämistä ja viestintää.

Hakulomake
Takaisin ylös